آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

10 راهکار اساسی برای تقویت مکالمه در زبان انگلیسی

مکالمه در زبان انگلیسی همواره یکی از مشکلات اساسی زبان آموزان در کلیه سطوح آموزشی می باشد. در این قسمت به ارایه 10 راهکار اساسی جهت ارتقای مهارت مکالمه می پردازیم.

تلفظ صحیح زبان انگلیسی:

تلفظ صحیح لغات و عبارات سبب می شود تا مخاطب به روشنی متوجه منظور شما گردد. حتی اگر دامنه لغات محدودی داشته باشید، سعی نمایید تا آنرا به شیوه صحیح بیان نمایید.

آموختن تلفظ صحیح نیازمند تمرین زیاد است. با این وجود اگر تلفظ خوبی داشته باشید، قادر خواهید بود با اعتماد به نفس بیشتری سخن بگویید، زیرا مطمئن هستید که مخاطب متوجه منظور شما خواهد شد.

یکی از بهترین روشهای یادگیری تلفظ صحیح، آموختن فونتیک و بکار گرفتن آن در لغت نامه های معتر می باشد. جهت یادگیری فونتیک می توانید به صفحه مروری بر فونتیک و آموزش تلفظ صحیح زبان انگلیسی در سایت تحلیلگران مراجعه نمایید.

پادکستهای صوتی:

عمده زبان آموزان بیشتر می خوانند و کمتر به دیالوگهای انگلیسی گوش می دهند. توجه کنید کودکان هنگام آموختن زبان، ابتدا گوش می دهند، بعد صحبت می کنند و پس از آن می آموزند که چگونه بخوانند و بنویسند.

اگر می خواهید در مکالمه موفق شوید، مدت بیشتری را برای گوش دادن به فایلهای صوتی سپری کنید. سعی کنید تا با یک برنامه مستمر روزانه، مدتی را به شنیدن فایلهای صوتی و پادکستهای آموزشی مکالمه اختصاص دهید.

 

مطالب را بلند بخوانید:

مطالب آموزشی را بلند بخوانید. این امر سیستم گویایی شما را آموزش می دهد تا لغات و عبارات انگلیسی را طبیعی تر تلفظ کنید.

پیشنهاد می کنم که هر متن را دو بار بخوانید :

  • ابتدا سعی کنید متن را شمرده شمرده خوانده و لغات را صحیح تلفظ نمایید. بر روی لغات و عبارات جدید تمرکز کنید و سعی کنید هر کدام را چندین بار تکرار نمایید تا در ذهن شما نقش بندد.
  • بار دوم متن را به شیوه طبیعی آن بخوانید و سعی کنید تا ریتم خواندن جملات را رعایت نمایید.
جملات کاربردی یاد بگیرید:

زبان انگلیسی بجز لغت، از مجموعه عبارات کاربردی نیز تشکیل شده و باید سعی کنید تا عبارات کاربردی را به همان طریق که در جملات مختلف می بینید، بکار ببرید. نمونه ای از این عبارات، جمله How old are you برای پرسیدن سن و همچنین What do you do برای پرسیدن شغل و … می باشد.

با تماشا کردن فیلمهای داستانی، گوش کردن به فایلهای صوتی و پادکستهای آموزشی، به گنجینه ای از جملات کاربردی دست پیدا خواهید نمود. پیشنهاد می کنم عبارات آموخته شده را در یک دفتر کوچک، یادداشت نمایید تا در اوقات فراغت به راحتی به مطالعه آن بپردازید.

همچنین هنگام آموختن لغات جدید، سعی نمایید تا مفهوم آنرا در جمله بیاموزید. استفاده از لغت نامه هایی که شامل مثالهای متنوع و معتبر باشند، کمک زیادی به شما خواهند نمود.

 

مکالمه های واقعی گوش دهید:

اگر در یک کشور انگلیسی زبان زندگی کنید، هنگام مواجه شدن با مخاطبین Native ، جملات و اصطلاحات واقعی را سریعتر خواهید آموخت.

اگر به دوستان Native دسترسی ندارید، می توانید دیالوگهای واقعی را با تماشا کردن فیلمهای داستانی و همچنین گوش کردن فایلهای صوتی اصلی، استخراج نمایید. پیشنهاد می کنم دیالوگهای آموخته شده را در یک دفتر کوچک، یادداشت نمایید تا در اوقات فراغت به راحتی به مطالعه آن بپردازید.

 

مکالمه را فدای گرامر نکنید:

رعایت گرامر خوب است ولی برقراری ارتباط با مخاطب مهمتر است. توجه نمایید که هدف از مکالمه، ایجاد ارتباط با مخاطب می باشد. حال اگر رعایت نکات گرامری موجب وقفه در سخن گردد و خللی به برقراری ارتباط وارد نماید، رعایت آن الزامی نیست.

عبارت زیر را در یک مکالمه در نظر بگیرید :

Yesterday I go to the gym.

این عبارت از نظر گرامری نادرست بوده و صحیح آن عبارت زیر است :

Yesterday I went to the gym.

عبارت اول با وجود ایراد گرامری، منظور شما را به مخاطب منتقل خواهد نمود و مخاطب انگلیسی زبان به راحتی متوجه منظور شما خواهد شد.

یادآوری می کنم بهتر است جمله ای که گفته می شود از نظر گرامری و لغات بکار رفته صحیح باشد. ولی تصور کنید که برای رعایت نکات گرامری عبارت … Yesterday I را شروع کرده و جهت یافتن گذشته فعل go چند ثانیه متوقف شوید. در این حالت حتی اگر با چند ثانیه تاخیر موفق به یافتن کلمه صحیح شوید، ممکن است ارتباط با مخاطب را از دست داده و مکالمه شما با شکست مواجه گردد.

( توجه : نکته یاد شده برای مکالمات عمومی کاربرد داشته و برای مصاحبه هایی نظیر آزمون IELTS Speaking که رعایت نکات گرامری جزء لاینفک آزمون است مصداق نخواهد داشت.)

به آرامی صحبت کنید:

جملات و عبارات انگلیسی را به آرامی و شمرده بیان نمایید. بیان سریع جملات، شما را به گویش یک Native نزدیک نخواهد کرد و در حقیقت فهم جملات ادا شده را برای مخاطب دشوار می سازد.

اگر جملات را بصورت شمرده و آرام ادا کنید، هم فرصت کافی برای یافتن لغات مناسب را در اختیار خواهید داشت و هم مخاطب را در درک روشن عبارات یاری رسانده اید.

توجه کنید که با گذر زمان مکالمه شما بصورت طبیعی، سریع خواهدشد. مهم آن است که در ابتدای امر خود را مجبور به بیان سریع جملات نکنید.

انگلیسی فکر کنید:

هیچگاه سعی نکنید تا جملات را ابتدا در ذهن خود به زبان فارسی ساخته و بعد آنرا از فارسی به انگلیسی ترجمه نمایید. این امر نه تنها سخت و وقت گیر بوده، از طرف دیگر ترجمه تحت الفظی در بسیاری از موارد کاربردی نخواهد شد.

بجای آن سعی کنید تا با یادگرفتن جملات کاربردی، مکالمه صحیح تری را آغاز کنید. (به عنوان مثال برای پرسیدن سن اگر به ترجمه تحت الفظی از فارسی به انگلیسی اکتفا نمایید، هیچگاه به عبارت How old are you نخواهید رسید.)

از عبارات توصیفی استفاده نمایید:

در ابتدای یادگیری زبان انگلیسی، فراموشی لغات و توقف در حین مکالمه بسیار رایج و کاملا طبیعی می باشد. توجه کنید که اگر هنگام فراموشی لغات، سعی کنید تا با بیان عبارتهای مناسب لغت فراموش شده را توصیف کنید، مخاطب نیز شما را در یادآوری لغت مورد نظر کمک خواهد نمود.

مکالمه زیر را درنظر بگیرید (طرف دوم، کلمه thin را فراموش کرده است.) :

– What does your sister look like?
: She is very tall and …. , what is the opposite of fat?
– Thin
: Yes, she is very tall and thin.
ریلکس باشید و مثبت بیندیشید:

به یاد داشته باشید اگر در حین مکالمه لغتی را فراموش کردید، چیز مهمی نیست… کاملا طبیعی است، پس عصبی نشوید.

قبل از شروع هر مکالمه سه بار به خود بگویید : I can speak English تا اعتماد به نفستان افزایش یابد.

ارسال نظر