آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

نکات مهم مربوط به یادگیری زبان انگلیسی

در این پست می خواهیم برخی از مهمترین نکات یادگیری زبان انگلیسی (یا English Learning Tips) را خدمت شما معرفی کنم که رعایت آنها می تواند برای یادگیری زبان بسیار مفید باشد.

زمان کافی را اختصاص دهید 

یکی از مهم ترین نکات مربوط به یادگیری زبان انگلیسی و به خصوص مهارت Speaking و مکالمه ی زبان انگلیسی این است که زمان مناسب را برای یادگیری خود اختصاص دهید؛ مطمئن باشید که تنها با اختصاص دادن چند روز، یا چند هفته نمی توان زبان انگلیسی را یاد گرفت و عملا چنین چیزی امکان پذیر نیست. برای دستیابی به یک سطح مناسب و دلخواه که به خوبی و در حد متوسطی بتوانید از زبان انگلیسی استفاده کنید، باید ماه ها و حتی سالها تمرین و ممارست انجام دهید. این تصور غلطی است که متاسفانه برخی دلالان و کاسبان آموزش زبان ادعا می کنند می توان تنها در ۶ ماه زبان انگلیسی را یاد گرفت و حتی می توان آن را به صورت کامل هم صحبت کرد. این ادعای آنها صرفا جنبه ی تبلیغی دارد تا بتوانند با سوء استفاده از شرایط نامناسبی که برای آموزش و یادگیری زبان انگلیسی در ایران وجود دارد، به جذب زبان آموز و سودآوری تجاری خود بپردازند.

البته هدف از بیان این واقعیت، ناامید کردن و یا خدای ناکرده بی انگیزه کردن شما زبان آموز عزیز نیست، اما واقعیت این است که زبان را نمی توان با چنان سرعت بالایی و تنها طی یک دوره چند روزه و یا چند هفته ای یاد گرفت، که حتی اگر چنین چیزی هم امکان پذیر باشد و بتوان زبان انگلیسی را در یک دوره کوتاه چند روزه یاد گرفت مطمئن باشید که به همان سرعت و به اندازه ی همان دوره ی زمانی کوتاهی که برای آن وقت گذاشته اید آن را فراموش خواهید کرد و عملا فراموشی آموخته های قبلی کوتاه مدت شما اجتناب ناپذیر خواهد بود.

زبان یکی از مهمترین آموختنی هایی است که قطعا نیاز به اختصاص زمان مناسب و برنامه ریزی درست و منطقی دارد که البته با اختصاص زمان و انرژی لازم و نیز مداومت بر یادگیری آن می توان آن را به راحتی و بسیار ساده یاد گرفت. به عبارت دیگر مهمترین سرمایه ای که یک زبان آموز می تواند برای یادگیری زبان لازم داشته باشد “زمان” است که باید به اندازه ی کافی و به درستی از آن استفاده کرد و با برنامه ریزی صحیح از آن نتیجه گرفت. این سرمایه ی مهم اگر با چاشنی علاقه و البته تمرین همراه باشد می تواند زبان آموز را در زودترین زمان ممکن به هدف خود برسد.

دوره ی زمانی لازم برای یادگیری زبان انگلیسی می تواند بسته به شرایط شخص زبان آموز، علاقه ی او، میزان تمرین و تکرار مطالب آموزشی، و نیز هدف زبان آموز برای یادگیری زبان متفاوت و متغییر باشد. زبان آموز باید نیاز خود را بشناسد و با مشاوره و برنامه ریزی دقیق در یک دوره ی زمانی و نیز با اختصاص زمان مناسب به سوی هدف خود حرکت کند. مطمئن باشید یادگیری در طول زمان و بخصوص در دوران تحصیل در مدرسه و دانشگاه بهترین بازدهی را خواهد داشت و حافظه بلند مدت شخص زبان آموز در چنین پروسه ی زمانی با آنچه که وی نیاز دارد خود را تطبیق می دهد و آموخته های شخص را برای همیشه ثبت خواهد کرد. گاهی اوقات برخی از افراد به دلایلی که نتوانسته اند در زمان مناسب زبان را یاد بگیرند و زمان زیادی را از دست داده اند ممکن است در مقطع زمانی خاصی و بنا به دلایلی (مانند ادامه تحصیل، مهاجرت، کار، و …) نیاز به یادگیری زبان انگلیسی داشته باشند و بخواهند هر آنچه را که در طول سالیان تحصیل مدرسه و دانشگاه یاد نگرفته اند و برای آن زحمت نکشیده اند، تنها در عرض چند ماه به صورت فشرده یاد بگیرند. این افراد بهتر است که زمان، انرژی، و حوصله ی بیشتری برای یادگیری زبان اختصاص دهند و انتظار معجزه از خود و معلم زبان خود نداشته باشند.

استفاده از مهارت های “Listening” و “Reading” همزمان با همدیگر 

مهارت گوش کردن مهمترین و شاید اولین مهارت در یادگیری هر زبانی باشد که البته زبان انگلیسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. انسان زبان مادری خود و قدرت تکلمش را با اتکا به مهارت شنیدن یاد می گیرد. در واقع انسان در همان دوران نوزادی اولین کلماتی که می تواند بر زبان بیاورد همان کلماتی است که از والدین و اطرافیان خود و با بیشترین میزان تکرار در شنیدن آنها یاد گرفته است. بنابراین مهارت شنیداری و یا همان Listening مهمترین و اولین مهارت یادگیری زبان است که متاسفانه در فرایند یادگیری زبان انگلیسی آنگونه که باید و شاید، مورد توجه قرار نمی گیرد. نظام آموزشی ما ضعف های زیادی دارد که شاید همین ضعف در کار کردن  بر روی مهارت شنیداری، مهمترین ضعف نظام آموزشی و شخص زبان آموز باشد. این ضعف در آموزشگاه ها و موسسات آموزشی دخیل در امر آموزش زبان انگلیسی، زبان آموزان، و حتی برخی موارد در بین اساتید زبان انگلیسی نیز به چشم می آید و متاسفانه آنطور که لازم است به آن اهمیت داده نمی شود.

زبان آموز باید کلمات، واژه ها، عبارات و اصطلاحات را بشنود تا بتواند آن را بر زبان بیاورد و این شنیدن لازم است به صورت کامل و از دهان یک شخص انگلیسی زبان صورت بگیرد. زیرا در برخی موارد ممکن است معلم زبان انگلیسی که خود انگلیسی زبان نیست هم نتواند به درستی و دقیقا مانند یک انگلیسی زبان و با همان لهجه ی مخصوص آن کلمات و عبارات را بر زبان بیاورد. حتی در برخی موارد دیده می شود که یک زبان آموز تلفظ برخی لغات و عبارات را از زبان معلمین متفاوتش به گونه ای متفاوت یاد بگیرد و همین مساله باعث سردرگمی او در تلفظ کلمات شود، بنابراین زبان آموزان باید مبنای تلفظ و نحوه بیان کلمات و واژه ها را همان شخص انگلیسی زبان و یا فایل صوتی مربوط به مطالب درسی خود بداند که از طرف یک گوینده ی انگلیسی زبان بیان می شود، نه مدرس و یا اشخاص دیگری که کلمه ای را برای اولین بار به او یاد می دهند.

سعی کنید مطالب جدید خواندنی (یا همان Reading) را به نحوی یاد بگیرید که حتما به فایل صوتی مربوط به آن متن که از طرف یک انگلیسی زبان و به صورت استاندارد تلفظ و خوانده می شود نیز گوش کنید و با دقت متن را با آن گوینده ی اصلی بخوانید و همراهی کنید، این کار نه تنها تلفظ درست را به شما یاد می دهد، بلکه حس خوبی را در همراهی با آن متن خاص برای شمای زبان آموز ایجاد می کند و این نوع یادگیری در حافظه ی بلند مدت شما نیز ثبت می شود. به همین دلیل است که اگر زبان آموز تلفظ درست کلمات موجود در متن را همزمان با خواندن آن متن به درستی یاد نگیرد، ممکن است باعث یادگیری نادرست تلفظ شود و پاک کردن آن تلفظ نادرست و آن آموخته های غلط نیازمند زمان و انرژی بیشتری باشد.

گرامر کمتر
سعی کنید در زمانی که مشغول یادگیری زبان هستید حساسیت خود را به یادگیری گرامر و مطالب مربوط به دستور زبان انگلیسی کم کنید. بسیاری از زبان آموزان به دلیل نگرانی بیش از حدی که بابت یادگیری گرامر دارند به نوعی دچار استرس و سردرگمی و حتی کاهش اعتماد به نفس در یادگیری خود می شوند. اگر دقت کنید در اکثر امتحانات مربوط به زبان انگلیسی، چه در آزمون های استاندارد داخلی و چه در آزمون های بین المللی زبان، آنچنان که زبان آموزان نگران گرامر و نکات گرامری هستند، گرامر مورد توجه قرار نمی گیرد. زبان آموران باید به این نکته توجه کنند که فرایند یادگیری زبان تمرکز اصلی آنها بر روی یادگیری لغات و استفاده از آنها در قالب مهارت های مختلف چهارگانه باشد و مطالب گرامری در حاشیه این فرایند قرار دارند. این در حالی است که اکثر زبان آموزان به دلیل نگرانی بیش از حدی که در این باره دارند، وقت و انرژی زیادی را صرف یادگیری گرامر می کنند و تمرکز اصلی آنها از مطالب مهم دیگر منحرف می شود.

انسان از همان دوران کودکی که شروع به تکلم و استفاده از زبان می کند و زبان مادری خود را یاد می گیرد ناخوادآگاه و به طور ضمنی همراه با یادگیری لغات جدید، نحوه ی استفاده از آنها و چگونگی کنار هم آوردن لغات مختلف را یاد می گیرد، بدن آنکه کسی این مطالب گرامری و این نکات را به صورت جدی به او یاد بدهد. این نکته برای زبان آموزان نیز صادق است و زبان آموز باید وقت و انرژی خود را بیشتر بر روی مهارت های چهارگانه ی Listening، Reading، Writing، Speaking بگذارد و دغدغه ی اصلی او یادگیری این مهارت ها باشد. البته این بدان معنی نیست که کاملا از گرامر هم جدا شود و اصلا وقتی برای آن نگذارد، بلکه با صرف وقت کم هم می تواند اصول کلی گرامر را یاد بگیرد. در واقع زبان آموز باید در ابتدای یادگیری زبان انگلیسی سعی کند همانند کودکی که تازه می خواهد شروع به تکلم کند، به تکرار مطالب یادگرفته شده بپردازد بدون آنکه توجه زیادی به گرامر داشته باشد. این تکرار از طرف زبان آموز باعث می شود که او خود به صورت ناخودآگاه گرامر را هم  کم کم و با گذشت زمان یاد بگیرد.

 

تمرین هر روز

نکات دیگری که باید به آن توجه شود این است مطالبی که هر بار زبان آموز آن را یاد می گیرد به صورت منظم و مفید تمرین شود؛ این کار باعث تثبیت آموخته های زبان آموز در حافظه ی بلند مدت و نیز جلوگیری از فراموش آن می شود. همچنین تکرار و تمرین منظم باعث تقویت اعتماد به نفس شخص زبان آموز و روانی او در استفاده از زبان انگلیسی در هر کدام از مهارت های چهار گانه می شود. نکته مهمی که زبان آموز نباید فراموش کند این است که زبان آموز باید روی هر ۴ مهارت و به صورت همزمان کار کند و فقط روی یک و یا دو مهارت خاص به تنهایی متمرکز نشود و هر چهار مهارت با هم رشد و پیشرفت داشته باشند.

داشتن نگرش مثبت و درست

همانطور که می دانید انسان اشرف مخلوفات است و خداوند توانمندیهایی را در وجود ما انسان ها قرار داده که هر ناممکنی را با نیروی تدبیر و تمرین می تواند ممکن کند. زبان آموز باید از این توانمندی های درونی و برونی خود آگاه باشد و با دیدگاه و نگرشی مثبت روند یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرده و آنرا ادامه دهد تا بتواند با بیشترین و بهترین بازدهی و در زودترین زمان ممکن به هدف خود دسترسی داشته باشد.

همانطور که در ابتدا اشاره شد فرایند یادگیری زبان، زمانبر است؛ اما قطعا با صرف زمان و انرژی و تکرار و تمرین زیاد می توان در زودترین زمان ممکن به این هدف رسید. بنابراین زبان آموز باید سعی کند خود را از هر فکر و احساس منفی که ممکن است او را دلسرد و یا خدای ناکرده ناامید کند به دور نگه دارد و با ادامه ی تلاش خود در مسیری که برای خود ترسیم و برنامه ریزی کرده پیش برود تا به راحتی بتواند به هدف خود برسد. در طول مسیر یادگیری زبان ممکن است دچار مشکلاتی از جمله کمبود زمان، یا طولانی شدن فرایند یادگیری و یا هر مشکل دیگری شوید ولی باید قاطعانه و با ایمان به توانایی خود بتوانید با این مسائل و مشکلات مقابله کنید. فراموش نکنید که هر چه میزان علاقه، تکرار، تمرین، و زمانی که اختصاص می دهید بیشتر باشد به همان اندازه هم زودتر به هدف خود خواهید رسید.


مطلب پیشنهادی : سه نکته پیرامون یادگیری عبارات محاوره ای

ارسال نظر