مقاله ای آموزشی پیرامون فراموشی لغات
در گذشته دانشمندان بر این باور بودن که مطالبی که یاد میگیریم میتونه از ذهن انسان پاک بشه و به اصطلاح فراموش بشه. هنوز هم افراد زیادی فکر میکنند که فراموشی یعنی پاک شدن اطلاعات از ذهن انسان. ولی تحقیقات اخیر نشون میده که هیچوقت اطلاعات از ذهن انسان پاک نمیشه. بلکه غیر قابل دسترس میشه. این موضوع مقوله ی جدیدی رو در بحث یادگیری ایجاد کرده که به کار گیری این موضوعات خیلی بیشتر میتونه در امر یادگیری به ما کمک کنه.
به عنوان مثال الان خیلی از دانشجوها هستند که وقتی بخوان یه درسی رو یاد بگیرن، از همین روش قدیمی خوندن چندین و چند باره ی مطلب اون هم بصورت پشت سر هم استفاده میکنن. یعنی یه مطلب رو از اول تا آخر میخونن و وقتی به آخر رسیدن دوباره از اول شروع میکنن به خوندن اون. اما با توجه به آزمایشات جدید این کار عملکرد و کارامدی بسیار کمی داره. در واقع بهترین حالت یادگیری وقتی رخ میده که یادآوری مطالب در زمانی صورت بگیره که اونها تا حد زیادی غیر قابل دسترس (فراموش) شده باشن.
از این موضوع به صورت خیلی خوبی میتونیم در یادگیری زبان انگلیسی بهره ببریم. مثلا فرض کنید که میخواهیم یک لغتی رو یاد بگیریم. مثلا لغت memorize. یک راهش که معمولا دانشجوها استفاده میکنند اینه که هی بگیم memorize یعنی حفظ کردن … memorize یعنی حفظ کردن … memorize یعنی حفظ کردن … . بعضی ها ممکنه صد بار هم این جمله رو پشت سر هم تکرار کنن که بتونن این لغت رو حفظ بشن. اما شاید یک هفته و یا دو هفته بیشتر طول نکشه که این لغت از یادشون بره. اما با توجه به تحقیقات جدید اگر فرض کنید امروز لغت memorize رو دیدین و مفهومشو یاد گرفتین. بعد یه مدت بگذره و این لغت فراموش بشه و یک روز دیگه در یک قالب دیگه دوباره این لغت رو ببینین و مفهومشو یاداوری کنین؛ اگر دو سه بار دیگه این فرایند رخ بده این لغت رو به طور کامل یاد میگیرین و احتمال فراموشیش هم بسیار میاد پایین.