آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

عادت های خوب زبان آموزی که باید در خودمان ایجاد کنیم

یادگیری یک زبان جدید، فرآیندی طولانی مدت است و ضروری است که برای آسان‌ کردن آن بتوانیم عادت های خوب زبان آموزی را در خود ایجاد و تقویت کنیم. مانند هر یک از ابعاد دیگر زندگی، در زبان‌آموزی نیز تکنیک‌ها و قواعدی وجود دارند که می‌توانند کمک کنند تا ذهن ما توانمند‌تر شده و اطلاعات جدید را بهتر جذب کند و در خود نگه دارد.

در این گفتار بعد از آشنایی با مفهوم عادت و اینکه عادت های خوب زبان آموزی چطور عمل می‌کنند، با چند نمونه از این عادات آشنا می‌شویم.

تاثیر عادت های خوب زبان آموزی بر روند یادگیری زبان

عادت‌ها در حقیقت برنامه‌هایی هستند که رفتار ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. آن‌ها اجازه می‌دهند که ما بتوانیم فعالیت‌های مختلف را انجام دهیم بدون آنکه خودمان را به انجام دادنِ آن‌ها مجبور کنیم. به عبارت دیگر اگر به انجام فعالیتی عادت کرده باشیم نیاز نیست به انجام آن انرژی مضاعف اختصاص دهیم.

بسیاری از کسانی که یادگیری زبان را فعالیتی دشوار و پیچیده می‌انگارند در تمرین کردن آن از پیوستگی لازم برخوردار نیستند. وقتی تمرین کردن به یک عادت تبدیل شوند، انجام آن بسیار طبیعی و راحت خواهد بود.

در یک تحقیق علمی انجام شده در دانشگاه استنفورد، محققین عادت‌ها و برنامه‌های روزانه دانشجویان را در طول یک ترم تحصیلی به طور کامل زیر ذره‌بین قرار دادند تا ببینند آیا استرس ایام امتحانی باعث می‌شود که دانشجویان به عادت‌های نامناسب و ناسالم روزهای گذشته برگردند یا خیر. این تحقیق نشان داد که در روزهای نزدیک به امتحان که دانشجویان دچار استرس می‌شوند و از کم خوابی هم رنج می‌برند، اتفاقا مراجعه به عادت‌های بد گذشته شدت می‌یابد. گویی که آن‌ها انرژی انجام کار جدیدی را ندارند و برنامه رفتاری آن‌ها از قبل برای درس نخواندن چیده شده است.

پزشکان محقق در ادامه توضیح دادند که وقتی فردی تحت استرس است، ناخودآگاه به وضعیتی باز می‌گردد که در آن راحت است. اگر عادت های خوب و رفتارهای مناسب چیزی باشد که شما همیشه انجام می‌دهید، در شرایط نامطلوب شما باز هم به سراغ آن‌ها می‌روید. بنابراین لازم است که عادت های خوب زبان آموزی را در خودمان تقویت کنیم تا در شرایط مختلف بطور اتوماتیک به انجام آن‌ها بپردازیم.

حذف اموری که باعث حواس پرتی می‌شوند از جلسات تمرین

این قانون زبان‌آموزی، با اینکه برای همه واضح و روشن است لیکن وقتی زمان اجرای آن فرا می‌رسد اکثر افراد از آن غفلت می‌ورزند. همه ما می‌دانیم که محل مطالعه و تمرین اثر مستقیمی در کیفیت آن دارد. و اگر اسباب پرت کننده حواس و یا جذب کنندگان توجه، پیرامون این محل مستقر شده باشند به میزان قابل توجهی کیفیت جلسه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. همه ما می‌دانیم که گوشی همراه به عنوان یکی از ابزارهایی است که ممکن است هر لحظه تمرکز ما را به خودش جلب کند. ولی کم پیدا می‌شوند زبان‌آموزانی که موقع مطالعه گوشی خود را از دسترس خارج کنند و فقط روی تمرین متمرکز شوند.

مکانی را بیابید که نسبتا آرام و بی‌صدا باشد و تا جای ممکن حاشیه‌ها در آن کم باشند. همچنین سعی کنید تمامی ابزارهایی که بطور مستقیم به جلسه آموزشی شما مرتبط نمی‌شوند را از دسترس خارج کنید.

استفاده از نمادگذاری یکی از عادت های خوب زبان آموزی است

احتمالا بسیاری از شما با نمادگذاری‌های مختلف در دوره تحصیلی خود آشنا هستید. مثلا اگر به خاطر سپردن چند کلمه در درس تاریخ دشوار است، با حروف اول هر کدام از این کلمات یک کلمه معنادار می‌سازیم و با حفظ کردن این یک کلمه، کلمات مورد نظرمان را در حافظه تثبیت می‌کنیم.

با توجه به اینکه این عملیات، توجه فعال می‌طلبد بسیاری از زبان‌آموزان این تکنیک را کلا کنار می‌گذارند و به تکنیک‌های ساده‌تر مثل تصویر‌سازی ذهنی که پیشتر هم درباره آن کمی صحبت کردیم می‌پردازند. استفاده از تصویرسازی ذهنی و تکنیک‌های مشابه ابزار بسیار قدرتمندی هستند، اما شما هیچوقت از داشتن ابزارهای بیشتر ضرر نمی‌کنید. زمانی که می‌خواهیم برخی مفاهیم پیچیده را به خاطر بسپاریم که جزئیات واژه به واژه فراوان دارند استفاده از تکنیک نمادگذاری کار را بسیار ساده می‌کند و به همین خاطر تمرین کردن آن از عادت های خوب زبان آموزی است.

استراحت کردن را فراموش نکنید

شاید برای خیلی‌ها این موضوع عجیب باشد که یکی از مهمترین فعالیت‌های زبان‌آموزان موفق و به تَبَع از بهترین عادت های خوب زبان آموزی استراحت‌های به موقع و کافی است. هدف از یک جلسه استراحت این است که اجازه دهیم مغز ما اطلاعاتی که تا اینجا دریافت کرده است را پردازش کند و آن‌ها را تثبیت نماید. این کار باعث می‌شود که دانش زبانی شما مانایی بیشتری در حافظه‌تان داشته باشد. بنابراین اگر از کسانی هستید که تلاش می‌کنید تمامی بازه‌های زمانی آزادتان را به یادگیری بگذرانید لازم است که در این روند تجدید نظر کنید.

در کنار استراحت مناسب، ایجاد مشوق و تعیین جایزه برای کسب اهداف کوچک نیز تکنیک بسیار مناسبی است. با تعیین اهداف روزانه‌تان قبل از شروع تمرین و رسیدن به آن‌ها و گرفتن جایزه‌ای که برای خودتان از قبل مشخص کرده‌اید شما این عادت را در ذهنتان تثبیت می‌کنید که همیشه پایان یک موفقیت آموزشی، جایزه‌ای وجود دارد.

بنابراین لازم نیست که مثلا ۱۰۰۰ کلمه را در یک هفته و بطور مداوم حفظ کنید. بلکه با خودتان قرار بگذارید که به ازای آموختن مثلا ۱۰۰ واژه در این هفته، برنده یک جلسه استراحت یک ساعته خواهید شد. شما می‌توانید در این زمان جایزه به هر فعالیتی که از آن لذت می‌برید بپردازید.

در نظر داشته باشید که تبدیل یک فعالیت مفید به یک عادت، نیازمند زمان و تکرار آن است. بنابراین از همین امروز برای انجام این عادت های خوب زبان آموزی اقدام کنید تا در آینده نزدیک آن‌ها به بخش جدانشدنی از روند یادگیری خود تبدیل کنید.

ارسال نظر