آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

روش های یادگیری لغات (سلسله جلسات روشهای آموزش)

چگونه لغات انگلیسی را یاد بگیریم


هنگامی‌که در مدرسه، لیستی از لغات انگلیسی به من داده می‌شد که معنی آن‌ها را یاد بگیرم؛ اصلاً مشخص نبود که این کار را بایستی چطور انجام می‌دادم. هیچ‌کس، هرگز به من یاد نداد که چگونه مطالب جدید را یاد بگیرم. آن‌ها فقط به من می‌گفتند که چه چیزی را یاد بگیرم. در کلاس، همیشه افرادی بودند که خیلی بهتر از من زبان انگلیسی را یاد می‌گرفتند؛ بنابراین برای من بسیار منطقی بود که فکر کنم آن‌ها از من باهوش‌تر هستند. آن‌ها حتماً تنها برای یک‌بار به لغت‌ها نگاه می‌کردند و آن لغت‌ها به‌صورت جادویی، تا ابد در ذهنشان جای می‌گرفت!

این کار طبیعتاً ساده‌ترین نتیجه‌ای است که افراد، وقتی‌که پیشرفت مطلوبی در سطح زبان انگلیسی‌شان و یا هر کار دیگری نمی‌بینند، در رابطه با خود می‌گیرند. به‌ویژه اگر احتمالاً جزو آن دسته از افرادی باشند که به‌طورکلی حافظه‌ی ضعیفی داشته باشند (به‌راحتی اسامی افراد را فراموش کنند و یادشان برود که کلیدشان را کجا گذاشته‌اند…). افراد دیگر حتماً به خاطر این بهتر هستند که هنگام تولد، حافظه‌ی قوی‌تری نصیبشان شده است که نصیب من و شما نشده است. هیچ‌وقت این فکر به ذهنمان خطور نمی‌کند که تنها کاری که بایستی انجام دهیم این است که روش بهتری را برای یادگیری خود انتخاب کنیم.

نوشته‌ی مرتبط: چگونه می توانیم بهتر یاد بگیریم

تکرار کردن، روشی مرسوم در یادگیری لغات انگلیسی

بهترین روش یادگیری لغات انگلیسی این است که لغات انگلیسی را حفظ نکنیم

به این داستان برگردیم که بنده در مدرسه، چگونه لغات انگلیسی را یاد می‌گرفتم. من طبق معمول، از همان روش‌های مرسومتکرار و دسته‌بندی لغات استفاده می‌کردم. حتماً شما نیز این کار را به‌وفور انجام داده‌اید. درست است؟ استفاده از فلش کارت‌ها، جعبه لایتنر و…. به‌عنوان‌مثال اگر می‌خواستیم معنی کلمه‌ی memorize را یاد بگیریم، با صدای بلند تکرار می‌کردیم “memorize … یعنی حفظ کردن … memorize … یعنی حفظ کردن … memorize … یعنی حفظ کردن …”. ده‌ها و یا صدها بار این کار را انجام می‌دادیم تا اینکه بالاخره این لغت در ذهنمان فرومی‌رفت! درست است؟

بله خوب طبیعی است که بعد از انجام این تمرین کسل‌کننده و ذهن بی‌حس کن!؛ هر جا لغت memorize را ببینیم، ذهن ما آن را به خاطر میاورد. در حقیقت اگر از کسانی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند سؤال بپرسید، خیلی‌ها وقتی‌که لغات انگلیسی را می‌شنوند و یا در کتابی می‌بینند، مشکل خاصی با به یاد آوردن معنی و مفهوم آن ندارند. اما همین‌که می‌خواهند آن را درجایی بکار ببرند، هرچقدر که به ذهنشان فشار میاورند لغت مناسبی به ذهنشان خطور نمی‌کند؛ درحالی‌که به‌اصطلاح تک زبانشان است.

کاملاً مشخص است که روش تکرار و دسته‌بندی لغات بسیار کسل‌کننده است؛ اما از آن هم مهم‌تر، بسیار نیز ناکارآمد است. زبان انگلیسی شامل صدها هزار لغت مختلف است. برای همین است که خیلی‌ها فکر می‌کنند که بایستی خیلی باهوش باشی که همه‌ی این لغات را حفظ کنی. و یا اینکه سالهای متمادی طول می‌کشد که با این روش این لغات در ذهن آدم فرورود (اگر از روشی که من استفاده می‌کردم استفاده شود).

حفظ کردن طوطی‌وار و فلش کارتی، روش مناسبی برای افزایش دایره‌ی لغات انگلیسی نیست.

در ادامه‌ی نوشته می‌خواهم به شما روش منطقی و کارآمد یادگیری لغات انگلیسی را بگویم. روشی که در ادامه می‌آید کاملاً علمی و مطابق با طبیعت یادگیری زبان جدید. است. ما در زبانشناس هیچ‌وقت از روش‌های راه دررویی و مقطعی استفاده نمی‌کنیم و توصیه هم نمی‌کنیم (مگر اینکه مجبور باشید!).

================

نکته‌ی مهم:

یک بخش آموزشی رایگان، برای یادگیری زبان انگلیسی و لغات جدید از طریق داستان، به وبسایت زبانشناس اضافه شده است. در این بخش، داستان هایی واقعی انتخاب می‌شود؛ و تمامی نکات ریز و درشت آن، به همراه لغات مهم، توضیح داده می‌شود. برای دریافت مطالب این بخش آموزشی، در فرم زیر ثبت نام نمایید. توجه بفرمایید که مطالب آموزشی این بخش، تنها برای افرادی که در فرم زیر ثبت‌نام کنند، فرستاده می‌شود.

ارسال نظر