آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

راهکارهای مقابله با ترس در مکالمه (جلسه اول)

کمرویی و ترس دو مانع بزرگ در یادگیری زبان انگلیسی است. این دو عامل بیشتر به خاطر شیوه‌ی آموزشی مدارس و آموزشگاه‌ها در زبان‌آموز رشد می‌کند. زیرا در مدارس، دانش‌آموز یاد می‌گیرد که اشتباه کردن عواقب بدی را می‌تواند در پی داشته باشد. بنابراین ترس از اشتباه در وی بسیار بزرگ می‌شود. این موضوع در رابطه با آموزش زبان انگلیسی بسیار پررنگ‌تر دیده می‌شود. به‌راستی اگر به زبان‌آموز اجازه داده شود که تا جایی که می‌تواند اشتباه کند و اشتباهاتش به رخش کشیده نشود، آیا باز این مشکل به وجود می‌آید؟ به یک کودکی که زبان مادری خود را یاد می‌گیرد نگاهی بیندازید. آیا این کودک مرتب اشتباهات گفتارش تصحیح می‌گردد؟ کاملاً واضح است که خیر. برای آموزش زبان انگلیسی نیز بایستی همین‌گونه عمل شود که متأسفانه این دیدگاه فعلاً در مدارس و آموزشگاه‌ها جایگاهی ندارد. بنابراین این سؤال پیش می‌آید که** چه کنیم که بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی غلبه کنیم؟

راهکارهای غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی چیست؟

شناخت منشأ ترس از مکالمه به زبان انگلیسی

دقیقاً شما از چه چیزی می‌ترسید؟ ترس از مکالمه به زبان انگلیسی معمولاً به خاطر این است که فکر می‌کنید که نکند مرتکب اشتباهی به زبان انگلیسی شوید. یا نکند که با یک برخورد منفی مواجه شوید.

وقتی این ترس به آدم دست می‌دهد، در هر شرایطی، ذهن قفل می‌کند. یعنی دیگر نمی‌توان به چیز دیگری فکر کرد. این موضوع فقط ویژه‌ی زبان انگلیسی نیست. شاید مثلاً قبلاً به یک مصاحبه‌ی شغلی رفته باشید و این موضوع برایتان پیش آمده باشد. شاید یک ارائه برای جمع داشته‌اید. خیلی‌ها جلوی دوربین، وقتی کسی با آن‌ها مصاحبه می‌کند قفل می‌کنند. در هرجایی که با این ترس مواجه شوید ذهن شما کاملاً بسته می‌شود و عملکردتان بسیار پایین می‌آید.

برای اینکه ترس خود را بهتر متوجه شوید، از خودتان بپرسید که عکس‌العمل شما وقتی‌که شخصی خارجی، تلاشی می‌خواهد بکند که به زبان فارسی صحبت کند چیست؟ آیا او را مسخره می‌کنید یا هرچقدر هم که اشتباه بکند خوشحال می‌شوید و وی را بیشتر تشویق می‌کنید. احتمالاً پاسخ شما گزینه‌ی دوم است. همین شرایط برای شما نیز برقرار است. اکثر افراد با روی باز با این موضوع برخورد می‌کنند. اگر هم کسی شما را مسخره بکند واقعاً مشکل از شما نیست. بلکه آن فرد تعادل روانی ندارد و بایستی تا جایی که می‌شود از وی دوری کنید.

دسته‌ی دومی از افراد که بایستی از آن‌ها دوری کنید افرادی هستند که به‌طور ناخودآگاه هر اشتباه گرامری که ببینند تصحیح می‌کنند. به این افراد به‌اصطلاح گرامر نازی (grammar nazi) می‌گویند. گرامر نازی‌ها واقعاً یک گفتگوی دل‌چسب را خراب می‌کنند. بنابراین از این نوع افراد هم تا جایی که می‌توانید دوری کنید.

در جلسه بعدی به توضیح اصطلاح گرامر نازی خواهیم پرداخت.

ارسال نظر