آموزشگاه زبان روژین ایلیا
آدرس ها:

شعبه پسران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی، جنب بانک صادرات، پلاک 161

شعبه دختران: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهید به خیال، پلاک ۱۲

شعبه مهد زبان و پیش دبستانی: یافت آباد، شهرک ولیعصر، خیابان شهیدان بهرامی ، جنب بانک مسکن، جنب خانه بازی شهر سلطان، پلاک ۲۲۰

تلفن های تماس:

021-66213030

021-66229000

021-66211000

ابزار زبان آموزی سؤال‎هایی که باید برای یادگیری زبان بدانید

یکی از توصیه‌های مهم هنگام یادگیری زبان این است که شما با افراد بومی یا حتی زبان‌آموزان سطوح بالاتر از خودتان در ارتباط باشید. برای اینکه بتوانید از چنین ارتباطی بهره قابل قبولی ببرید لازم است که در جعبه ابزار مهارتی‌تان، ابزار زبان آموزی مناسب داشته باشید.

از مهمترین ابزار زبان آموزی پرسیدن سؤال‌های ارزشمند و راهگشا است. و ما می‌خواهیم در این گفتگو به سؤال‌هایی بپردازیم که دانستن آن‌ها در برقراری ارتباط با افراد بومی زبان لازم است؛ مخصوصا اگر شما در سطوح اولیه یادگیری زبان هستید و مهارت‌ شنیدار و گفتار شما هنوز به اندازه‌ کافی تقویت نشده است.

ابزار زبان آموزی : درخواست برای آرام‌تر صحبت کردن با کمک یک سؤال

اولین سؤال که ضرورتش غیرقابل چشم‌پوشی است این است که از گوینده درخواست کنیم کمی آهسته‌تر و شمر‌ده‌ شمرده‌تر سخن بگوید. در زبان انگلیسی برای بیان این درخواست می‌گوییم:

Can you please speak slower

«ممکن است کمی شمرده شمرده‌تر صحبت کنید؟»

و یا:

Can you please speak a bit slower

«ممکن است اندکی شمرده‌ شمرده‌تر صحبت کنید؟»

به عنوان یک زبان‌آموز مبتدی، هنگامی که وارد مکالمه با یک فرد native می‌شویم، بسیار دشوار است که بتوانیم تمامی آنچه را که گوینده به زبان می‌آورد تفسیر و درک کنیم. طبق تحقیقات انجام شده و با یک مقایسه سطحی با زبان‌آموزی کودکان، حدود ۱۰ ماه طول می‌کشد که مغز یک انسان معمولی به تمایزبخشی بین آواهای زبان جدید یا همان ‌phonemeها عادت کند.

پس استفاده از این پرسش در مراحل ابتدایی زبان‌آموزی می‌تواند کمک شایانی به حفظ یک مکالمه بنماید.

ابزار زبان آموزی : درخواست برای تکرار آنچه گفته شده

در کنار درخواست برای شمرده‌تر صحبت کردن، درخواست برای تکرار آنچه گفته شده است نیز یک ابزار مهم است. برای این کار می‌توانید از این سؤال استفاده کنید:

Can you please repeat what you just said

«ممکن است چیزی که همین الان گفتید را دوباره تکرار کنید؟»

و یا می‌توانید این درخواست را بصورت کنایی بگویید:

Sorry. I didn’t catch the last part

«پوزش. من آخرین قسمت (صحبت شما) را نگرفتم.»

و یا اگر سؤالی که مورد نظرتان است مربوط به یک موضوع خاص از سخنان گوینده است می‌توانید اینگونه بپرسید:

Could you please repeat what you said about “X”

«ممکن است چیزی که درباره موضوعِ «X» گفتید را تکرار کنید؟»

شما در این جمله پایانی به جای X آن موضوعی که برایتان ابهام داشته است را جایگزین می‌کنید.

دو ابزاری که تا اینجا در موردشان صحبت کردیم، یعنی درخواست برای شمرده صحبت کردن و تکرار، سؤالاتی عمومی هستند. یعنی با اینکه ما به عنوان زبان‌آموزان مبتدی ممکن است از آن‌ها استفاده کنیم، لیکن استفاده از آن‌ها حتی توسط افراد بومی هم طبیعی است و ربطی به زبان‌آموزی ندارد. ممکن است یک فرد بومی در جریان مکالمه با فرد بومی دیگر بسیار سریع صحبت کند و با درخواست شمرده صحبت کردن مواجه شود. و یا ممکن است جمله‌ای را فصیح و شیوا بیان نکند و در نتیجه شنونده از او درخواست کند تا صحبتش را تکرار کند.

اما داشتن ابزارهای دیگری نیز برای شما بطور خاص و به عنوان زبان‌آموز لازم است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ابزار زبان آموزی : سؤال از معنای یک واژه

شما ممکن است در جریان مکالمه، با یک کلمه جدید مواجه شوید که دانستن معنای آن را برای فهم منظور مخاطب ضروری می‌دانید. هیچ اشکالی ندارد که در این شرایط از معنای این کلمه بپرسید:

What does “X” mean

«معنای واژه «X» چیست؟»

در این پرسش X کلمه‌ای است که معنای آن برای شما غریب است.

شما حتی می‌توانید با این سؤالِ زیر از گوینده بخواهید که این کلمه X را در جمله‌ای دیگر استفاده کند تا معنایش برای شما کاملا واضح شود:

Can you please use “X” in a different sentence

«ممکن است کلمه «X» را در جمله‌ای دیگر استفاده کنید؟»

و یا بطور مشابه یگویید:

Can you give me an example of “X” used in a sentence

«ممکن است مثالی از کاربرد X را در یک جمله ارائه کنید؟»

در نظر داشته باشید که این سؤالات با توجه به شفافی خود در درخواستی که از گوینده دارند معمولا مورد موافقت قرار می‌گیرند. به همین خاطر مناسب است که همیشه هنگام برقراری چنین مکالمه‌ای نوشت‌ابزار مناسب را همراهتان داشته باشید و مطالب جدید را حتی بصورت خیلی خلاصه یادداشت کنید.

درخواست برای بیانِ شفاهی نوشتار

به عنوان سؤال پایانی که خیلی جزئی یک واژه را بررسی می‌کند، می‌توانید از گوینده بخواهید که کلمه مورد نظرتان را بصورت حرف به حرف بیان و یا اصطلاحا آن را spell کند:

How do you spell the word you just said

«کلمه‌ای که همین الان بکار بردید چگونه حرف به حرف نوشته می‌شود؟»

و یا بطور مشابه:

How do you write the word “X”

«شما چطور واژه «X» را می‌نویسید؟»

با توجه به اینکه مکالمه شفاهی امکان آشنایی شما با نوشتار را نمی‌دهد این ابزار زبان آموزی کمک می‌کنند تا شما بتوانید با نوشتار واژه آشنا شوید و در سر فرصت آن را مورد بررسی قرار دهید.

سؤال از نوشتار، با توجه به اینکه نوعی درخواست شفاف‌سازی است بهتر است بعد از درخواست تکرار بیان شود تا گوینده بداند بطور دقیق به دنبال کدام واژه و کدام بخش از صحبت او هستید.

جمع‌بندی

لازم نیست جعبه ابزار شما به این چند سؤال محدود شود. ولی ضروری است حداقل با این سؤالات به خوبی آشنا باشید. برای زبان‌آموزان مبتدی معمولا چاره‌ای جز حفظ کردن این سؤالات نیست. در مراحل بعدی رشد زبانی‌تان، شما با ساختار‌های این جمله‌ها آشنا می‌شوید و می‌توانید تعداد بیشتری از ابزار زبان آموزی دقیق‌تر و کارآمدتری را به جعبه ابزار مهارتی‌تان بیافزایید.

ارسال نظر