تنبلی در زبان آموزی و راههای مقابله با آن
تنبلی در زبان آموزی یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی زبانآموزان است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که متنی انگلیسی را که به رشته تحصیلی و یا موضوع مورد علاقهتان مربوط است جلوی چشمانتان بگیرید و در همان لحظه آرزو کنید که کاش زبان بلد بودید. و بعد با خودتان عهد ببندید که حتما برای این موضوع فکری جدی خواهید کرد و در اولین فرصت برای بهبود این وضعیت زبانی اقدام خواهید کرد.
اگر شما هم مثل بسیاری از زبانآموزان دیگر باشید، خوب میدانید که مشکل اصلی اینجاست که هفته قبل، یا ماه قبل و یا حتی سال پیش نیز شرایط مشابهی را تجربه کردهاید و شما همین تصمیم را آن وقت نیز گرفته بودید. مشکل اینجاست که ظاهرا این اولین فرصتِ مناسب قرار نیست هیچگاه فرا برسد و ما پشت درهای این آرزوی بزرگ همیشه منتظر فرصت هستیم. و تا وقتی این مشکل برقرار است، هیچ حجمی از برنامهریزی نمیتواند ما را به سمت موفقیت هدایت کند.
در این گفتار میخواهیم درباره علل این رخداد و راههای عبور از آن صحبت کنیم.
تنبلی در زبان آموزی و مفهوم آن در زندگی روزمره
طبق تعریف، تنبلی یعنی، با تأخیر انجام دادن و یا پشت گوش انداختن یک کار.
به بیان سادهتر، تنبلی یک نیروی نامرئی است که باعث میشود کارهایی که باید هر چه سریعتر انجام شوند را طبق برنامه زمانیشان انجام ندهیم. تنبلی همه انسانها را تحت تاثیر قرار میدهد اما میزان این تاثیر برای افراد مختلف فرق دارد. بعضی از انسانها وقتی تحت فشار کارهای فراوان قرار میگیرند و برنامهشان فشرده میشود تسلیم تنبلی میشوند و برخی دیگر با یک پیام ساده تلگرامی تحت تاثیر تنبلی قرار میگیرند.
بیش از هر کار دیگری، تنبلی در زبان آموزی مانع بزرگی محسوب میشود. چرا که باعث میشود شما به این فعالیت به عنوان یک کار پرزحمت و خستگیآور روزانه نگاه کنید. هر کاری که دارای بخشهایی مانندِ تمرین، مطالعه، و تحقیق است ممکن است قربانی این نوع نگاه شود و در دام تنبلی بیوفتد. به همین خاطر لازم است که زبانآموزان از شیوههای عبور از تنبلی آگاهی داشته باشند.
تکنیکهای ساده برای گذر از تنبلی در زبان آموزی
برخلاف کارهای روزانه، امور خانوادگی و یا فعالیتهای شغلی، این زبان آموزی است که بیش از سایرین قربانی تنبلی میشود. زیرا در سایر موارد معمولا خطوط قرمز و عوامل تهدید کنندهای وجود دارند که اگر وضعیت بحرانی شود، ما را میترسانند و باعث میشوند که به پیروی از برنامهمان باز گردیم. اما در زبانآموزی معمولا چنین چیزی وجود ندارد و عاملی نیست که یکی از ارزشهای حیاتی ما را تهدید کند. بنابراین لازم است تکنیکهایی برای گذر از تنبلی در زبان آموزی را بشناسیم و به کار ببندیم.
تکنیک اول: شکست یک گزینه قابل قبول است به شرط اینکه به معنای رها کردن نباشد
به عنوان یک قانون ساده باید این موضوع را به ذهنمان بسپاریم. شکست بخشی از سفر ماجراجویانه زبانآموزی ماست. اگر در اولین، دومین و یا چندمین تلاشمان موفق نشدیم به معنای عدم موفقیت در مسیر نیست. بلکه به این معناست که اندکی به هدف نزدیکتر شدهایم.
توجه داشته باشید که یکی از دلایل تنبلی در زبان آموزی عدم مواجه شدن با وقایعی است که در آینده رخ خواهد داد. یکی از این وقایع نامطلوب برای بسیاری از زبانآموزان، رویارویی با شکستهای احتمالی است. این شکستها ممکن است در عدم توفیق در ادای یک تلفظ صحیح و یا به کار بردن صحیح یک قاعده گرامری باشد.
پس لازم است این قانون را در ذهنمان تثبیت کنیم که عدم تواناییِ اولیه به معنای عدم موفقیت نیست بلکه جزئی از روند موفقیت است.
تکنیک دوم: یک موفقیت کوچک پلی برای عبور از تنبلی است
موفقیتهای کوچک، کودک درونمان را شاد میکند و به ما هیجان کافی برای ادامه مسیر میبخشد. به جای اینکه با چیدن اهداف بسیار بزرگ، خودتان را به پذیرش ریسکهای سنگین مجبور کنید، اهداف کوچکتر و با احتمال موفقیت بالاتر را دنبال کنید.
با عادت کردن به فتح این اهداف کوچک شما در خودتان شتابِ به سمت جلو ایجاد میکنید و بعد میتوانید به اهداف بزرگتری حمله کنید.
با انجام این دو تکنیک ساده شما میتوانید گامی مؤثر به سوی عبور از تنبلی در زبانآموزی بردارید و پیروزی خود در دراز مدت را تضمین کنید.
دیدگاه ها